Plastic

Het grote voordeel van plastic als materiaal voor bedrukte tassen is dat de prijs zeer gunstig is. Dit materiaal is de goedkoopste keuze als het gaat om bedrukte tasjes. Een nadeel van plastic is dat de wetgeving strenger is geworden. De plastic tas wordt nog altijd veel gebruikt door winkeliers en zijn ondanks dat ze niet meer gratis weggegeven mogen worden, nog steeds een populaire keuze.

Het voordeel van plastic tassen is dat ze langer meegaan dan papieren tassen doordat ze niet scheuren en watervast zijn.

Tassendrukker heeft een groot aanbod plastic tassen.
Kun je niet kiezen? Neem dan contact met ons op!

Standaard plastickleuren

LDPE Plastic | Lage dichtheid

Dit type plastic met lage dichtheid kenmerkt zich door zijn transparante, glanzende en gladde uitstraling. Het heeft een hogere rekbaarheid dan andere soorten plastic maar is wel minder stevig. LDPE-folies zijn zacht en moeilijk te kreukelen. Plastic met een lage dichtheid is perfect om te bedrukken en wordt vaak gebruikt bij het maken van tassen met gepatchte handvatten en tassen met comfortabele hengsels. LDPE zou je kunnen kennen van de Komo vuilniszakken of de zachte plastic zakken van de supermarkten.

Dikte: 18 – 200 μm

MDPE Plastic | Medium dichtheid

Dit type plastic heeft een hogere dichtheid dan bijvoorbeeld LDPE. Plastic met een gemiddelde dichtheid is dit perfect om te bedrukken en wordt vaak gebruikt bij het maken van tassen met gepatchte handvatten en tassen met comfortabele hengsels.

Dikte: 30 – 80 µm.

HDPE Plastic | Hoge dichtheid

Dit materiaal heeft een hoge sterkte, matte afwerking en het “kraakt” wanneer je het kreukelt.
Dit type plastic zou je kunnen kennen van de dunne tasjes die je krijgt op de markt of bij de snackbar.

Dikte: 6 – 150 µm.

mPE plastic

De duurste soort plastic. Maar biedt wel superieure kwaliteit en sterkte!

Gerecycled Plastic

Tassendrukker.nl beschikt over eigen moderne recyclingapparatuur waar wij plastic afval omzetten naar bruikbaar plastic.
LDPE, MDPE en HDPE is ook altijd gerecycled verkrijgbaar.

Vraag naar de mogelijkheden voor gerecycled plastic.

Flexoseal

Dit type plastic heeft een sterke dichtheid en een matte of glanzende uitstraling. Het wordt veel gebruikt in de verpakkingsindustrie en is uitermate geschikt om te gebruiken voor koeltassen door de goede isolatie en verzendzakken door de stevigheid.

Dikte: 25 – 80 µm

LLDPE Plastic

Dit type polyethyleen wordt gebruikt als alternatief voor LDPE, MDPE en HDPE omdat het de sterkte van deze materialen verhoogt en de thermische afdichting vergemakkelijkt.

Afbreekbaar plastic

Tassendrukker.nl geeft om het milieu en biedt vrijwel alle plastic tassen ook biologisch afbreekbaar en composteerbaar aan.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.